Hayes House

Project Description

Client

Hayes House

Location

Aspen, CO

About

The Hayes House is located on Bleeker Street in Aspen, CO's West-End. It is a renovation and addition project that keeps the historic Haze family cabin design in mind. Designated as a historic miner’s cabin, it’s experienced a number of changes and remodels over the years. Many of them done by the longtime owners and Aspen Hall of Fame inducted, Hayes Family. Now, with no small amount of dedication to the Historic Preservation Commission approvals, the project is undergoing a major renovation to bring the property back to its original historic feel. Referencing historic photos and interviewing locals that knew the old cabin, we feel we’ve met with some real authenticity. Currently, the home has been raised, put on rails and moved to the back of the lot for excavation. Then the cabin will be moved back over the basement for more excavation. Not a possible square foot was left on the table for this piece of Aspen history.

Category

historic, representative, single-family residential

Share This